Hoe voelt jouw team zich?

Wil jij de betrokkenheid, productiviteit, retentie en veerkracht van jouw team verbeteren? Meet nu de Emotionele Cultuur van je team met de Emotional Culture Index.

De emotionele cultuur doet er toe

Wanneer we omgaan met collega’s, klanten, leveranciers en anderen ervaren we allemaal een breed scala aan aangename en onaangename emoties. Deze emoties beïnvloeden onze beslissingen, gedrag en prestaties. 

Aangename emoties hebben een ‘verbredend en bouwend’-effect waardoor we breder denken, onze betrokkenheid dieper gaat en we uiteindelijk beter presteren.

Onaangename emoties hebben de neiging om een ​​’vernauwend en beperkend’ effect te hebben, waardoor we meer bekrompen, minder boeiend en slechter presteren. Gezamenlijk beïnvloeden deze emoties de bottom line – ten goede of ten kwade. 

Onderzoek toont aan dat mensen in goed presterende organisaties meer positieve emoties en minder negatieve emoties ervaren dan mensen in slecht presterende organisaties. (Boedker et al. 2011)

Cultuur doet er dus toe.

Ontdek de 'Emotional Culture Index' van jouw team

De Emotional Culture Index is ontworpen om drie dimensies van emoties in de emotionele cultuur op het werk te meten: 

  • Huidige toestand: hoe vaak jouw mensen bepaalde gevoelens op het werk ervaren. 
  • Verwachte toestand: hoe vaak jouw mensen denken dat het eerlijk en redelijk is om deze gevoelens op het werk te ervaren, gezien de aard en context van hun werkplek.
  • Ideale toestand: hoe vaak jouw mensen denken dat zij deze gevoelens idealiter op hun werkplek zouden moeten ervaren om effectief te zijn.

 

Waarom is de emotionele cultuur zo belangrijk?

Als je weet hoe jouw mensen zich voelen, dan is het een stuk eenvoudiger om te bepalen waar je je focus op kunt leggen om de betrokkenheid, productiviteit, retentie en veerkracht te optimaliseren.

Ontvang vrijblijvend en kosteloos een Emotional Culture Index rapport en ontdek de emotionele cultuur van jouw organisatie of team.