Emotioneel Intelligente Teams

Verbeter het werkgeluk en de emotioneel intelligente vaardigheden op de werkvloer.

‘Emotioneel Intelligente Teams’ is een zeer interactief, online programma dat teams helpt om Emotioneel Intelligente vaardigheden voor zowel nu als in de toekomst te ontwikkelen en verfijnen.

Tijdens dit programma leren deelnemers om emotioneel intelligenter gedrag te laten zien. Daarmee verbeteren zij het onderlinge contact, de communicatie en de samenwerking binnen het team.

Verbeter de teamprestaties

Emotionele Intelligentie is een set vaardigheden die ons helpt om intelligent met onze emoties om te gaan waardoor onze beslissingen, ons gedrag en onze prestaties verbeteren. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen het beste presteren op het werk wanneer ze zich betrokken voelen en wanneer ze zich gewaardeerd, geraadpleegd, gerespecteerd, geïnformeerd en begrepen voelen door elkaar.

Is jouw team gebaat bij het ontwikkelen en vergroten van hun emotionele intelligentie? Dan is deze training iets voor jou!

EMOTIONELE INTELLIGENTIE: CARRIERE VERSTERKEND

Het World Economic Forum heeft Emotionele Intelligentie als één van de top 10 vaardigheden genoemd voor 2020 en de jaren die volgen. Sterker nog, in de top 10 vaardigheden voor de toekomst zijn er maar liefst 6 (!) vaardigheden direct gelinkt aan Emotionele Intelligentie. De verwachting is dat de vraag naar Emotioneel Intelligente vaardigheden zal verzesvoudigen in de komende 3 jaar. Nu investeren in Emotioneel Intelligentie teams loont!

Wat kun je verwachten?

  • Je leert over de wetenschap van emoties en ontdekt de krachtige impact die emoties kunnen hebben op beslissingen, gedrag en prestaties. 
  • Je ontdekt meer over jezelf en anderen, zodat je beter in staat bent om contact te maken, te communiceren en te beïnvloeden. 
  • Je verbetert je veerkracht en welzijn, zodat je onder druk kalm en gefocust kunt blijven en meer vertrouwen en aanwezigheid in het ‘hier en nu’ kunt uitstralen.
  • Je wordt beter in het positief beïnvloeden van de manier waarop anderen zich voelen


Het programma omvat een deelname aan zes sessies van 90 minuten, elk over één van de kerncompetenties, zoals hieronder weergegeven.

Emotioneel Intelligente Teams

Dit programma omvat:

Zes interactieve, online modules van 90 minuten (3-4 maanden doorlooptijd). Elke module bestaat uit inspirerende inhoud, praktische hulpmiddelen, technieken en activiteiten.

Een gepersonaliseerd Genos Emotional Intelligence 360° Assessment

Een professionele 1-op-1 debriefing van de resultaten van je assessment voorafgaand aan module 1 van het programma. Zo kunnen we dieper ingaan op jouw specifieke context en kan ik je waar nodig bijstaan ​​in het begrijpen van je resultaten en het opstellen van een praktisch actieplan.

Een digitaal werkboek om aantekeningen van inzichten, acties en ontwikkelplannen te faciliteren

Inzicht in de benchmark: De benchmark in je Genos Emotional Intelligence Assessment geeft je vertrouwelijk en privé inzicht in hoe goed je emotioneel intelligent gedrag vertoont in vergelijking met anderen wereldwijd.

Ruimte voor implementatie: na iedere module krijg je de mogelijkheid om de tools en technieken op het werk (en daarbuiten) toe te passen in de manier waarop je contact maakt, communiceert en anderen beïnvloedt.

Check-in sessie van 90 minuten na afloop van het programma

Verschillende modules

De online training voor Emotioneel Intelligente Teams bestaat uit zes leermodules:

De manier waarop we ons voelen beïnvloedt onze gedachten en de beslissingen die we nemen: het komt tot uiting in ons gedrag – thuis en op de werkvloer – en heeft een grote invloed op onze prestaties. Meer zelfbewust worden verbetert de kwaliteit van onze relaties op het werk en ook in ons persoonlijke leven. In deze module ontdek je het Genos model van emotionele intelligentie en de sociale neurowetenschap van emoties. Je leert meer over de rol die emoties spelen in het maken van beslissingen, ons gedrag en onze performance. 

Bewustzijn van anderen gaat over het waarnemen, begrijpen en erkennen van hoe anderen zich voelen. Deze module helpt je d.m.v. tools en technieken om je bewustzijn van anderen en empathie te vergroten. Zo kun je situaties gemakkelijker bekijken vanuit het perspectief van anderen en word je behendiger in het anticiperen op reacties van anderen. Door meer situationeel te zijn in je benadering van anderen, ben je in staat om beter contact te maken, te communiceren en invloed te uitoefenen op degenen met wie je samenwerkt.

Authenticiteit gaat over het authentiek en betrouwbaar kunnen zijn in je gedrag: over hoe je je voelt en in het nakomen van wat je belooft. In deze module leer je effectieve manieren om te uiten hoe je je voelt. Ontdek hoe teams authentiek naar elkaar kunnen zijn, zodat er een fundamenteel gevoel van vertrouwen heerst. In deze module ontdek je welke onderwerpen vaak gevoelig liggen binnen teams en hoe je deze moeilijke gesprekken op een effectieve manier voert.

Emotioneel redeneren gaat over het gebruiken van de informatie in gevoelens (van jezelf en anderen) en deze combineren met andere feiten en informatie bij het nemen van beslissingen. In deze module wordt besproken hoe zingeving en kernwaarden als kompas kunnen worden gebruikt bij het maken van beslissingen. Je ontdekt nieuwe tools en technieken voor het genereren van nieuwe informatie en manieren om problemen aan te pakken, zodat je beter geïnformeerde beslissingen kunt maken.

Zelfmanagement gaat over het managen van je eigen stemming en emoties, timemanagement, gedrag en over jezelf continu verbeteren. Leer hoe je je eigen gemoedstoestand, emoties, stress en werkdruk kunt beheren en hoe je terug kunt veren van de uitdagingen die het leven biedt.

Positieve Invloed gaat over het positief beïnvloeden van de manier waarop anderen zich voelen door het oplossen van problemen, het geven van feedback en het erkennen en ondersteunen van het werk van anderen. Ontdek in deze module wat je kunt doen om de kwaliteit van je dagelijkse sociale interacties te verbeteren. Identificeer een hechte persoonlijke relatie die je zou kunnen verbeteren, de acties die je zou kunnen ondernemen om dit te doen en verken een coachingsmodel om anderen te helpen effectief te reageren op hun uitdagende situaties.

Investering per persoon:

Maximale groepsgrootte:

10 personen
  • 6 interactieve online modules van 90 minuten
  • Genos 360° Emotional Intelligence in the Workplace Assessment
  • 90 minuten durende, persoonlijke debrief van de assessment resultaten
  • Gepersonaliseerd digitaal werkboek & Ontwikkeltips Werkboek
  • Tussentijds contact naar behoefte gedurende ±3 maanden
  • Gezamenlijke terugblik met het team op het programma, het geleerde en de resultaten ((1 dagdeel)

€ 1.097 per persoon excl BTW

Heb je aanvullende vragen? Neem hier contact met me op.

Life changing

Emotioneel intelligente vaardigheden vormen het fundament van de kwaliteit van onze relaties en de manier waarop we met anderen omgaan. Wanneer we bepaalde vaardigheden op het gebied van emotionele intelligentie verbeteren, worden we betere partners, ouders, broers/zussen en vrienden. 

Emotionele intelligentie bepaalt de kwaliteit van onze veerkracht en hoe goed we omgaan met stress. Wanneer je je emotionele intelligentie verbetert, kun je bijvoorbeeld beter en sneller herstellen van stressvolle gebeurtenissen.

Wist je dat emotionele intelligentie ook het fundament van de kwaliteit van onze relaties vormt? En wist je dat de kwaliteit van onze relaties de basis vormen voor onze fysieke gezondheid en welzijn? Eenzaam zijn is namelijk even slecht voor je gezondheid als het roken van 15 sigaretten per dag. Ik durf te stellen dat  kwalitatief goede relaties veel belangrijker voor onze gezondheid dan lichaamsbeweging, slaap en de kwaliteit van ons eetpatroon.

Life changing dus!

83% of organisations said that a highly emotional intelligent workforce will be a prerequisite for success in the years to come.

Emotional Culture Index

De emotionele cultuur van jouw organisatie doet ertoe. De emotionele cultuur is volgens Harvard Business Review van invloed op tevredenheid van medewerkers maar ook op burnout, samenwerking en zelfs financiële prestaties. Het negeren van de emotionele cultuur is dus niet zo slim. Heb jij inzicht in de emotionele cultuur van jouw team of organisatie?

Vraag nu een gratis scan aan en krijg direct inzicht in de kansen en valkuilen voor je team of organisatie!

Testimonials

Ik werk voor:

Lees en luister meer over teams en EI

en ontdek welke tips jij kunt toepassen in je eigen bedrijfscultuur!

Gezonde grenzen creëren op het werk

Heb je ooit het gevoel dat je werk tot aan het plafond opgestapeld lijkt? Vraagt ​​je leidinggevende je om de …

Lees verder

Je brein kalmeren tijdens een ruzie? Hier zijn 3 tips.

Hoe leuk ik de feestdagen ook vind, er komt ook altijd een element van stress bij kijken. Als het al …

Lees verder

Emotionele Intelligentie: Positief Beïnvloeden

Of we het nu hebben over opinieleiders, celebrities, CEO’s of influencers op social media: ze hebben allemaal één ding gemeen: …

Lees verder