Leiden met Emotionele Intelligentie

Een uniek en interactief online leertraject op basis van emotionele intelligentie, ontworpen om essentiële leiderschapsvaardigheden voor nu en de toekomst te stimuleren.

Leiding geven met Emotionele Intelligentie is een interactief, online programma dat leidinggevenden aantoonbaar helpt om emotioneel intelligent leiderschap gedrag te verbeteren en verfijnen.  

Bouw een diepgaande kennis op van emotionele intelligentie en ontwikkel belangrijke EI-competenties die direct impact en invloed hebben op de belangrijkste ‘stakeholders’ in je professionele en persoonlijke leven.

Hoe ziet deze online training eruit voor mij als leidinggevende?

Tijdens 6 interactieve en impactvolle sessies leren deelnemers hoe zij contact maken, communiceren en anderen beïnvloeden, zodat hun leiderschapskwaliteiten, persoonlijke relaties en algehele welzijn verbetert. Genos Emotionele Intelligentie richt zich op een reeks vaardigheden die ons helpen intelligent met onze emoties om te gaan en onze beslissingen, gedrag en prestaties te verbeteren.

WAAROM ZOU JE AAN DIT PROGRAMMA MEE MOETEN DOEN?

Er zijn veel ontwikkelingsprogramma’s die direct ingaan op de ‘techniek’ van het leiderschap. Dit programma is anders. Het vormt een aanvulling op conventionele leiderschapsontwikkeling met de belangrijkste vaardigheden van emotionele intelligentie die je helpen om als leider te excelleren – om te communiceren en contact te maken met jouw mensen op een manier die hen inspireert en hun betrokkenheid vergroot.

De kern van deze zes sessies is de (op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde) bevinding dat het succes van een organisatie afhangt van het vermogen van teamleden om effectief contact te maken met elkaar en om positieve, langdurige relaties op te bouwen met belangrijke contacten binnen en buiten de organisatie.

Leiden met Emotionele Intelligentie

Dit programma bestaat uit:

Zes virtueel geleide leermodules van 90 minuten, om de 1 á 2 weken

Professioneel gefaciliteerde modules inclusief breakout rooms, groepsdiscussies, polls en chat

Genos Leadership 360° Assessment

Privé debrief sessie van 90 minuten van je persoonlijke assessment resultaten

Een digitaal werkboek om aantekeningen van inzichten en acties en ontwikkelplannen te faciliteren

Tussentijds contact naar behoefte met de trainer

Check-in van 90 minuten na afloop van het programma

Verschillende modules

De online training voor emotionele intelligentie bestaat uit zes leermodules:

In de eerste module ontdek je het Genos International-model van emotionele intelligentie, leer je de sociale neurowetenschap van emoties kennen en begrijp je het verband tussen gedrag, prestaties en besluitvorming. 

Leer hoe je je zelfbewustzijn kunt vergroten om doelgerichter met anderen samen te werken. Deze module helpt je om het bewustzijn van anderen en je empathie te vergroten om vaardiger te worden in je aanpak. De focus in deze module ligt op hoe je contact maakt, communiceert en beïnvloedt.

In de derde module leer je om moeilijke gesprekken met openheid en finesse te voeren, leer je hoe je emoties effectief kunt uiten in je leiderschapsrol en ontdek je een nieuw model voor het faciliteren van uitdagende discussies over prestaties. 

Ontdek een besluitvorming die niet alleen rationele, maar ook een emotionele en morele redenering omvat. Je krijgt in deze module antwoord op de vraag waarom emotionele en morele redenering essentieel zijn voor leiderschap en je ontvangt praktische oefeningen om deze vaardigheid te ontwikkelen. Ook leer je modellen, tools en technieken kennen om in te zetten tijdens je leiderschap. 

In deze module ontwikkel je persoonlijke veerkracht en creëer je een mentaal gezonde werkomgeving voor anderen. Onderzoek in deze module jouw triggers en je ‘default-gedrag’ in situaties wanneer je onder druk komt te staan. Ontdek een aantal  technieken om met stress om te gaan en terug te veren in uitdagende situaties.

Inspireer prestaties door overtuigingskracht, coaching en positieve beïnvloeding. Leer anderen te stimuleren om hun volledige potentie te benutten door de grondbeginselen van menselijke motivatie op het werk te begrijpen. Oefen het toepassen van een gespreksmodel en vergroot je motiverende gespreksstrategieën. Aan het einde van deze module reflecteer je op je persoonlijke ontwikkeling als leidinggevende.

Investering per persoon:

Individuele Leider

Aantal deelnemers: 1
 • 6 interactieve online modules van 90 minuten
 • Genos 360° Leadership Assessment
 • 90 minuten durende, persoonlijke debrief van de assessment resultaten
 • Gepersonaliseerd digitaal werkboek & Ontwikkeltips Werkboek
 • Tussentijds contact naar behoefte gedurende ±3 maanden
 • Check-in sessie van 90 minuten na afloop van het programma

€ 1.597 per persoon excl BTW

Leiderschaps Groep

Aantal deelnemers: 2-8
 • 6 interactieve online modules van 90 minuten
 • Genos 360° Leadership Assessment
 • 90 minuten durende, persoonlijke debrief van de assessment resultaten
 • Gepersonaliseerd digitaal werkboek & Ontwikkeltips Werkboek
 • Tussentijds contact naar behoefte gedurende ±3 maanden
 • Check-in sessie van 90 minuten na afloop van het programma

€ 1.397 per persoon excl BTW

Heb je aanvullende vragen? Neem hier contact met me op.

De sleutelrol van emotionele intelligentie in leiderschap

Veel vooraanstaande onderzoeksorganisaties hebben gepubliceerd dat de vraag naar emotionele intelligentie de komende jaren nog meer zal toenemen. Zelfs vóór de pandemie vertelde het onderzoek al dat emotionele intelligentie een sleutelvaardigheid was voor succes – vooral voor leidinggevenden.

Het ontwikkelen van emotionele intelligentie kan ‘life changing’ zijn voor mensen op de werkvloer, maar heeft ook een grote impact op hun persoonlijke welzijn en relaties. 

Het laatste onderzoek van Capgemini zegt:

“…74% van de leidinggevenden gelooft dat emotionele intelligentie in de komende één tot vijf jaar een 'must-have' vaardigheid zal worden"

"...de vraag naar emotionele intelligentie zal naar verwachting met maar liefst zes keer toenemen"

Recent gepubliceerd LinkedIn-onderzoek identificeert ook EI als:

'...een van de top 5 meest gevraagde vaardigheden'.

ONTWIKKEL EN VERFIJN HET EMOTIONELE EN MENTALE WELZIJN VOOR JEZELF EN JE TEAM!

Testimonials

Ik werk voor:

Lees en luister meer over leiderschap en EI

en ontdek welke tips jij kunt toepassen in je eigen bedrijfscultuur!

Je brein kalmeren tijdens een ruzie? Hier zijn 3 tips.

Hoe leuk ik de feestdagen ook vind, er komt ook altijd een element van stress bij kijken. Als het al …

Lees verder

Emotionele Intelligentie: Positief Beïnvloeden

Of we het nu hebben over opinieleiders, celebrities, CEO’s of influencers op social media: ze hebben allemaal één ding gemeen: …

Lees verder

Emotionele Intelligentie: Zelfmanagement

Hoe herken je zelfmanagement eigenlijk – of het gebrek daaraan? Je kunt op kantoor al heel snel iemand spotten die …

Lees verder